Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 6
ling fillets (approx. 800 g)
lub 4 - 6 white grouper fillets (approx. 800 g) - 700 g ripe tomatoes, 300 g diced, 400 g quartered
- 100 g green pepper, sliced
- 100 g red pepper, sliced
- 1 tsp fine sea salt
- 2 garlic cloves
- 300 g onions, 150 g quartered, 150 g sliced
- 30 g olive oil
-
1 ½
fish stock cubes (for 0.5 l each)
lub 1 ½ tsp fish stock paste, homemade - 1 bay leaf, dried
- 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 1000 g floury potatoes, peeled, sliced (1 cm)
- 200 g white wine
- 50 g water
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486 kJ / 356 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Mackerel and Lemon Trofie
30min
Three Course Meal for Two: Vegetable Soup, Baked Chicken Casserole with Rice, Steamed Cinnamon Apple
1 godz. 15 min
Fish curry
35min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Fish Stew
45min
Keralan Fish Curry
30min