Caldeirada (Fish Stew)
TM5 TM6

Caldeirada (Fish Stew)

3.6 (14 ocen)

Składniki

  • 4 - 6 ling fillets (approx. 800 g)
    lub 4 - 6 white grouper fillets (approx. 800 g)
  • 700 g ripe tomatoes, 300 g diced, 400 g quartered
  • 100 g green pepper, sliced
  • 100 g red pepper, sliced
  • 1 tsp fine sea salt
  • 2 garlic cloves
  • 300 g onions, 150 g quartered, 150 g sliced
  • 30 g olive oil
  • 1 ½ fish stock cubes (for 0.5 l each)
    lub 1 ½ tsp fish stock paste, homemade
  • 1 bay leaf, dried
  • 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
  • 1000 g floury potatoes, peeled, sliced (1 cm)
  • 200 g white wine
  • 50 g water
  • 4 sprigs fresh coriander, leaves only

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1486 kJ / 356 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy