Salmón marinado al vodka con salsa de mostaza y eneldo

Salmón marinado al vodka con salsa de mostaza y eneldo

4.8 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
12 raciones

Składniki

  • 1000 g de lomo de salmón fresco sin espinas (2 piezas de 500 g previamente congeladas y descongeladas)
  • 2 cucharadas de granos de pimienta variada
  • 5 ramitas de eneldo fresco
  • 30 g de vodka
  • 150 g de azúcar
  • 150 g de sal gorda
  • 50 g de sal en escamas ahumada
Salsa de mostaza y eneldo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 2 cucharadas de mostaza de Dijon
  • 2 cucharadas de azúcar moreno
  • 2 cucharadas de vinagre
  • 1 - 2 ramitas de eneldo fresco picado
  • 20 g de vodka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 77.6 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 977 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...