Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pepinos semipelados
- 40 g de cebolleta en rodajas
- 200 g de solomillo de atún fresco semicongelado, en trozos de 3 cm
- 1 cucharada de aceite de sésamo
- 2 cucharadas de salsa de soja
- 1 cucharada de salsa inglesa
- 1 cucharada de zumo de limón
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
Mayonesa de wasabi
- 250 g de aceite de girasol
- 1 - 2 cucharaditas de wasabi en pasta
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo
- 1 cucharada de zumo de limón
Montaje
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 94.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis con tartar de salmón
1h 20min
Ceviche de corvina
2 Std. 40 Min
Tiradito de lubina nikkei
15min
Tiradito de lubina
15min
Tartar dos salmones
20min
Tartar de buey
10min
Ceviche de pulpo
10min
Steak tartare con confitura de tomate concentrado para dos
1h 15min
Steak tartare con alcaparras y salsa alioli de tomates secos
1h 15min
Tartar thai de salmón
45min
Steak tartare
30min
Tataki de atún
30min