Calzone de legumes

Calzone de legumes

4.7 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 unidades

Składniki

Recheio
  • água
    500 g
  • brócolos
    150 g
  • cebola
    50 g
  • dente de alho
    1
  • cenoura
    80 g
  • azeite
    30 g
  • tomate maduro cortado em pedaços
    150 g
  • cogumelos frescos cortados em quartos
    100 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • orégãos
    1 c. sopa de
  • milho cozido escorrido
    80 g
Massa
  • água
    220 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • azeite
    30 g
  • fermento de padeiro fresco
    25 g
    2 ½ c. chá de fermento de padeiro seco, (10 g)
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    420 g
  • sal
    1 c. chá de
  • queijo mozarela cortado em fatias
    100 g
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 441 kcal / 0 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...