Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 robalo médio amanhado (1000 g aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g coentros
- 500 g sobras de pão de Mafra
- 400 g cebola
- 6 dentes de alho
- 100 g azeite
- 350 g água
- 100 g vinho branco
- 600 g tomate cortado em quartos
-
1
c. chá de caldo de peixe
lub 1 cubo de caldo de peixe - 1 ovo
- 400 g ovas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3789.6 kJ / 905.7 kcal
- Białko
- 96.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 790.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3h 30min
Bacalhau com espargos e camarão
1 Std.
Risoto preto com chocos
1 Std.
Migas de broa com bacalhau
30 Min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1u. 35min
Peixe à Portuguesa
6h 45 min
Caril do mar
45 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Esparregado
20 Min
Açorda de marisco
30 Min