Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 robalo médio amanhado (1000 g aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g coentros
- 500 g sobras de pão de Mafra
- 400 g cebola
- 6 dentes de alho
- 100 g azeite
- 350 g água
- 100 g vinho branco
- 600 g tomate cortado em quartos
-
1
c. chá de caldo de peixe
lub 1 cubo de caldo de peixe - 1 ovo
- 400 g ovas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3789.6 kJ / 905.7 kcal
- Białko
- 96.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 790.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1 Std.
Migas de broa com bacalhau
30min
Açorda de marisco
30min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1h 35 min
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3 Std. 30 Min
Sopa rica de peixe
2 Std. 30 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5 min
Peixe ao sal aromatizado
1h 35 min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 Std. 50 Min
Sapateira na casquinha
30min
Bacalhau com broa e pimentos
1 Std.