Wersje kompatybilne
Bolinhas de carne, salada de tomate e coentros
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fatia de pão branco s/ côdea
- Leite q.b. p/ embeber
- 10 g salsa
- 10 g coentros, mais q.b. p/ temperar
- 50 g queijo parmesão
- 250 g carne de porco magra, s/ nervos semi-congelada
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 5 g paprika
- 5 g pimenta variada, moída no momento
- 1 malagueta seca
- Sal q.b.
- 2 ovos batidos
- 300 g pão ralado
- Óleo q.b. p/ fritar
- 200 g tomate em rama maduro, médio, cortado em gomos
- Vinagre de vinho branco q.b. p/ temperar
- Azeite q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 502.3 kJ / 120.1 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 173.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com chouriço e grão
40 Min
Bifinhos com molho de mostarda e cogumelos
35 Min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50 min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Frango agridoce com arroz
40 Min
Guisado cremoso de frango e mostarda
40 Min
Nuggets de peru
30 Min
Almôndegas de porco
1 Std. 30 Min
Rolo de peru recheado
1h 15min
Pastéis recheados com carne
2 godz. 15 min
Molho para carne assada
15min
Frango com iogurte e ervas
3h