Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 35 g azeite
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 1000 g água
- 300 g batata cortada em cubos pequenos
- 100 g beldroegas
- 10 g vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Sopa alentejana
30min
Poejada
45min
Gaspacho
30min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Sopa de tomate, feijão e acelgas
45min
Caldo de bacalhau
30min
Caldo de coentros
1h 20min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Tomatada de ovos
35min
Sopa de cação
40min
Sopa de grão com espinafres
40min