Curry d'aubergines, tomates et pois chiches

Curry d'aubergines, tomates et pois chiches

4.5 529 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 portions

Składniki

  • 50 g d'huile de tournesol
  • 400 g d'aubergine (1 grosse), en dés avec la peau
  • 2 oignons coupés en quatre
  • 2 c. à café de sucre
  • 1 c. à soupe de pâte de curry rouge
  • 300 g de tomates coupées en morceaux
  • 100 g de pois chiches en conserve égouttés
  • du sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1165 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...