Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g di acqua
- 10 g di sale
- 200 g di riso basmati
-
150
g di fave fresche, sgranate
lub 150 g di fave surgelate - 3 carote, pelate e a rondelle (0.5 cm)
-
150
g di piselli freschi, sgranati
lub 150 g di piselli surgelati - 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 cipollotti a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di cumino in polvere (opcjonalnie)
- 10 - 15 pomodori ciliegino in quarti
- 3 - 4 foglie di menta fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55min
Risotto funghi e spinaci
55min
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35min
Risotto zucchine e menta
40min
Riso basmati, fave e piselli
1hod. 30min
Insalata di riso integrale vegetariana (Cuoci uova)
35min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30min
Insalata di riso con pollo al curry e cocco
50min
Insalata di riso integrale
55min
Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini)
40min
Tisana detox all'arancia e cannella
20 min