Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine

Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine

4.3 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 2 mazzetti di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 10 g di fili di erba cipollina fresca a pezzi
  • 3 rametti di menta fresca le foglioline lavate
  • 600 g di acqua
  • 700 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (3 cm)
  • 20 g di burro
  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
Salsa alle zucchine
  • 80 g di cipolle bianche a metà
  • 300 g di zucchine a pezzi (3 cm)
  • 20 g di burro
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 100 g di acqua
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate
  • 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 2263 kJ / 541 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 83.4 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...