Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di alici fresche
- 500 g di acqua + q.b.
- 3 pizzichi di sale
- 40 g di mollica di pane
- 70 g di latte
- 200 g di bietole, le foglie pulite
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 spicchi di aglio a metà
- 1 uovo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1 Std.
Baccalà, patate e funghi
45min
Alici alla Reggina
45min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Brandada di baccalà alla portoghese
1 Std. 30 Min
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Sgombri all'agro
1h 45min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Frittelle di baccalà
12h 50 min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min