Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di alici fresche
- 500 g di acqua + q.b.
- 3 pizzichi di sale
- 40 g di mollica di pane
- 70 g di latte
- 200 g di bietole, le foglie pulite
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 spicchi di aglio a metà
- 1 uovo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scarola imbottita alle acciughe
1óra
Baccalà alla livornese
35 min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Tegamini di cipolle e alici
1óra
Alici ripiene al Varoma
50min
Pasticcio di baccalà
1h 30 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1óra
Alici alla Reggina
45 min
Pescestocco alla messinese
30min
Baccalà gratinato
1óra
Baccalà alla portoghese
1óra 10p