Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 50 g di pancetta a cubetti
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Crêpes alle zucchine
1h 15min
Crostata salata di spinaci
1h
Salatini würstel ed Emmental
1h
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Fagottini di melanzane
1h 45 min
Canapè frittatine di verdura
35min
Focaccia alle melanzane
1h 50min
Quiche svuotafrigo
40min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min