Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 50 g di pancetta a cubetti
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Impasto
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con la crescenza
1 godz. 45 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Focaccia alle olive
2h
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pasta sfoglia veloce
2h
Frittelle di patate
45 min
Pizza Margherita
2h
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7hod. 30min
Mini valdostane al kamut
1h 5min
Crocchette ai funghi porcini
2 Std. 50 Min
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2h 20min