Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 1000 g di acqua + q.b.
- 1 fettina di limone
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 600 g di patate, pelate e a fettine (5 mm)
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 450 g di fagioli bianchi di Spagna cotti (vedere consigli)
- 2 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Lumachine in rosso
1h 40min
Stufato di vitello
1h
Riso patate e cozze
1h
Cozze allo zafferano
55min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35min
Ditalini polpo e cozze
1h 10min
Calamari cipolle e patate
50min
Ragù alla barese
4 Std.
Risotto alle cozze
1h 5min
Sugo di cozze e vongole
1 Std. 20 Min
Risotto autunnale
50min