Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 1000 g di acqua + q.b.
- 1 fettina di limone
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 600 g di patate, pelate e a fettine (5 mm)
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 450 g di fagioli bianchi di Spagna cotti (vedere consigli)
- 2 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30 min
Baccalá alle olive
25min
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Involtini di salmone e melanzane
1u.
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40min
Carciofi in agrodolce
30min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Spaghetti cozze e limone
55min