Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)
TM5 TM6

Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)

4.6 (33 oceny)

Składniki

  • 1 scalogno a metà
  • 50 g di mandorle pelate
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di zucchine a rondelle
  • 30 g di latte
  • 5 g di sale
  • ½ cucchiaino di zenzero in polvere
  • 20 code di gambero, sgusciate e pulite
  • 400 g di tagliatelle di riso e mais
  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
  • 4 pomodori ciliegino per decorare

Wartości odżywcze
na 1 porzioni
Kalorie
2573 kJ / 615 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
80.9 g
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy