Wersje kompatybilne
Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 50 g di mandorle pelate
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di zucchine a rondelle
- 30 g di latte
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 20 code di gambero, sgusciate e pulite
- 400 g di tagliatelle di riso e mais
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 4 pomodori ciliegino per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2573 kJ / 615 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle di farro con speck e zucchine
40min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 Min
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min
Spaghetti al polpo
1h 10min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Risotto con crema di asparagi
50min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40min