Wersje kompatybilne
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di rucola e pomodori secchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 50 g di rucola
- 20 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di pomodori secchi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 320 g di pasta tipo penne rigate senza glutine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2372 kJ / 567 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 min
Pesto di rucola
10min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20min
Pesto radicchio e noci
10min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 min
Pesto di pomodori secchi
10min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 min