Wersje kompatybilne
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco
- 280 g di latte + q.b.
- 30 g di zucchero
- 300 g di farina manitoba
- 300 g di farina multicereali + q.b.
- 1 uovo medio
- 50 g di burro morbido a tocchetti
- 10 g di sale
- 50 g di burro fuso
- 2 cucchiai di semi misti
- 150 g di prosciutto crudo a fette
- 1 mazzetto di rucola, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Croissant con tonno affumicato
6 Std.
Letterine segnaposto
5óra 15p
Taralli alla cipolla e uvetta
1 Std. 35 Min
Laugenbrötchen (Panini di Heidi)
4h 30min
Sandwich colorati
3u. 15min
Corona di brioche alla crema di whisky
5ωρ.
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5sa 30 dk
Friselle
4h
Focaccia classica ad alta idratazione
5ωρ.
Focaccia barese
2 godz. 55 min