Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 20 g di zucchero
- 300 g di latte intero fresco
- 15 g di sale
- g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 1 cucchiaino colmo di concentrato di pomodoro
- 1 bustina di nero di seppia liquido
- 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Focaccia ai cereali
2 Std. 5 Min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Piadina romagnola
15 Min
Bignè a sorpresa
2h
Pane per hamburger
3h 20min
Panettone gastronomico
26h
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
6h
Piadina romagnola farcita
55 dk
Hot dog
4 godz. 55 min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Focaccia classica ad alta idratazione
5sa
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min