Torta di ciliegie

Torta di ciliegie

4.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Ciliegie
  • 350 g di ciliegie a metà e denocciolate (peso netto)
  • 100 g di zucchero
Farcitura
  • 5 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti
  • 250 g di mascarpone
  • 100 g di yogurt bianco dolcificato
Pasta biscotto
  • 3 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di zucchero
  • 125 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 30 g di acqua fredda
Terminare la preparazione
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
  • sciroppo di amarena a piacere
  • ciliegie intere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 481 kcal / 2012 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 62.1 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...