Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bomboloni
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di latte
- 60 g di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 1 uovo
- 450 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
-
1
dose di crema Bimby, come da Libro "Le mie ricette con Bimby®"
lub 1 dose di crema gianduia, come da Libro "Le mie ricette con Bimby®" (o confettura) - burro fuso a piacere (opcjonalnie)
- zucchero a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al latte e cioccolato
3h
Merendine allo yogurt
30 Min
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40 dk
Tortine al limone
45 dk
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 godz. 30 min
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Whoopie alle fragole
2h
Plumcake con cioccolato e pesche
55 dk
Tortine alle mele
1 godz. 30 min
Tortine paradiso
1sa
Brioche francese al burro
5h 40min