Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g besugo (4 unid. aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 8 pés de coentros
- 1 limão, só o sumo, mais q.b. cortado em rodelas p/ o peixe
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 30 g cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- 550 g feijão-frade cozido escorrido
- 200 g tomate-cereja cortado em quartos
- 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2796 kJ / 669 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomate recheado com curgete, atum e hortelã
30 min
Sopa da panela
30 min
Salada mista com chucrute - TM5
Brak ocen
Salada de camarão e pepino
20min
Salada de pescada com molho de manga
35 min
Salada de legumes da primavera
50 min
Salada de coelho
15 min
Caldeta de peixe do rio
1h
Arroz de carapau - Kedgeree
1h
Salada à moda da Sicília
40 min
Salmão à portuguesa
45 min
Taças de couve roxa com frango
25 min