Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g besugo (4 unid. aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 8 pés de coentros
- 1 limão, só o sumo, mais q.b. cortado em rodelas p/ o peixe
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 30 g cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- 550 g feijão-frade cozido escorrido
- 200 g tomate-cereja cortado em quartos
- 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2796 kJ / 669 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Sopa de alface
35 min
Frango à francesa
35 min
Salada russa de bacalhau
55 min
Arroz de peixe
55 min
Canja da ceia
50 min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 min
Orzo com atum, ervilhas tortas e molho de manjericão
45 min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1h
Fettuccine com frango e ervilhas
40 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min