Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 cucchiaino colmo di timo, le foglioline lavate e asciugate
- 3 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di pancetta
- 500 g di lenticchie cotte, sciacquate e scolate
- 50 g di pane pugliese tipo Altamura tritato
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Polpettone di lenticchie (vegan)
2sa
Polpettine di ceci
1 godz. 5 min
Burger piselli e ricotta
35 min
Spiedini di crocchette di fagioli
50 min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1sa
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1sa 20 dk
Tortino di lenticchie
1sa
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1sa 30 dk
Polpette di fagioli e rosmarino
20 min
Strudel verza e porri (vegan)
2sa
Sformato di fagioli dell'occhio
50 min
Polpettone vegetariano
1sa 30 dk