Tortino di lenticchie

Tortino di lenticchie

4.2 65 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di carote pelate e a pezzi
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 1 cucchiaino colmo di foglioline di timo fresco
  • 3 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 500 g di lenticchie sciacquate e scolate
  • 90 g di pane di Altamura (tipo pugliese) tritato
    90 g di pangrattato, tritato
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzioni

Białko 10.5 g
Kalorie 753 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...