Empanadillas vegetarianas

Empanadillas vegetarianas

4.1 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

Relleno
  • de aceite de oliva
    30 g
  • de cebolla en trozos
    250 g
  • diente de ajo
    1
  • de sal
    1 cucharadita
  • de tomates cherry en mitades
    100 g
  • de pimiento rojo en trozos
    100 g
  • de aceitunas verdes sin hueso en mitades
    50 g
  • de zanahoria en trozos de 2 cm
    100 g
  • de pimienta negra molida
    1 - 2 pellizcos
Masa
  • de harina de trigo
    400 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de mantequilla a temperatura ambiente
    120 g
  • huevos
    2
  • de agua
    110 g
  • de vinagre (opcjonalnie)
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 165 kcal / 689 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...