Empanadillas vegetarianas

Empanadillas vegetarianas

4.1 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

Relleno
  • 30 g de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de tomates cherry en mitades
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 50 g de aceitunas verdes sin hueso en mitades
  • 100 g de zanahoria en trozos de 2 cm
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
Masa
  • 400 g de harina de trigo
  • 1 cucharadita de sal
  • 120 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 2 huevos
  • 110 g de agua
  • 1 cucharadita de vinagre (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 689 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...