Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 600 g beringela cortada em fatias finas
- 2 ½ c. chá de sal
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 400 g tomate cortado em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 500 g peito de peru cortado em pedaços pequenos
- 10 g mostarda à antiga
Molho
- 80 g queijo parmesão (opcjonalnie)
- 3 claras de ovo
- 250 g requeijão light
- 170 g leite magro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1176.1 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1231.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de couve-flor com tofu
8h
Rolo de espinafres e queijo
40 min
Rolinhos de frango com curgete no forno
1j
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Noodles de curgete com molho de castanha do Brasil
4j 5 menit
Salmão com salada de lentilhas, pimentos e abacate
2j
Puré de couve-flor
1h 10 min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1j
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1j
Húmus de manjericão
20 min
Beringiza = beringela + piza
45 Min
Bacalhau em lascas com crosta de coco e puré de verdes
55 Min