Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di burro
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di riso Arborio
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova
- 200 g di prosciutto cotto a fette
- 200 g di formaggio tipo Brie a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1h 5min
Brutti ma buoni di patate
55min
Torta di patate e mais
1h 50 min.
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2h 10min
Plumcake salato di primavera
1h
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Torta salata di pane
45min
Plumcake salato al salmone, porri e pomodori confit
1 Std. 10 Min
Muffin di pane al mais e formaggio (senza glutine)
45min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1h 20min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min