Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di burro
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di riso Arborio
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova
- 200 g di prosciutto cotto a fette
- 200 g di formaggio tipo Brie a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di tonno
35min
Torta salata di pane
45min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Torta di pane salata
55min
Sformato di patate e ricotta
1h 30min
Plumcake salato con piselli, zucchine e formaggio di capra
1 godz. 35 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Vasetti al gianduia e biscotti (per 2 persone)
15min
Quiche svuotafrigo
40min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Uova filanti
15min