Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
- polenta, for dusting
- 20 g Demerara sugar
- 10 g flaked almonds
- 1 blood orange, preferably organic
- 120 g sugar
- 140 g Greek yoghurt
- 100 g olive oil
- 80 g orange blossom honey
- 2 medium eggs
- 100 g polenta
- 125 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 100 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 Std.
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 Std. 35 Min