Urządzenia i Akcesoria
Honey and Blood Orange Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 slices
Składniki
-
olive oil for greasing
-
polenta for dusting
-
Demerara sugar20 g
-
flaked almonds10 g
-
blood orange preferably organic1
-
sugar120 g
-
Greek yoghurt140 g
-
olive oil100 g
-
orange blossom honey80 g
-
medium eggs2
-
polenta100 g
-
plain flour125 g
-
baking powder1 tsp
-
honey100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Seville Orange Marmalade
2 godz. 30 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Orange and Marmalade Cake
1 godz. 15 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.