Antonio Bachour: Crèpes à la crème de mascarpone et petits fruits (métrique)

Antonio Bachour: Crèpes à la crème de mascarpone et petits fruits (métrique)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
12 morceaux

Składniki

Crème de mascarpone
  • de mascarpone
    225 g
  • de crème à fouetter
    100 g
  • de sucre à glacer
    60 g
Crêpes
  • de sucre
    60 g
  • blancs d'œufs de gros calibre, réfrigérés
    3
  • de farine blanche
    285 g
  • de babeurre
    340 g
  • de lait entier
    100 g
  • de beurre non salé fondu et refroidi
    60 g
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    4
  • de poudre à pâte
    4 c. à thé
  • de sel
    1 c. à thé
  • enduit à cuisson antiadhésif
Assemblage
  • petits fruits frais variés pour décorer
  • sirop d'érable pour verser sur les crêpes

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 236 kcal / 987 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 369 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...