Cheesecake au chocolat blanc

Cheesecake au chocolat blanc

4.3 11 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
12 portions

Składniki

Biscuit au chocolat
  • de farine blanche
    150 g
  • de sucre
    40 g
  • de poudre de cacao
    30 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de beurre en cubes, et plus pour graisser
    90 g
  • oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
    1
  • de la farine blanche pour saupoudrer
Base du cheesecake
  • de beurre en cubes, et plus pour graisser
    50 g
Coulis de framboises
  • de framboises
    125 g
  • de sucre
    50 g
  • d'eau (opcjonalnie)
    1 c. à café
Garniture du cheesecake
  • de chocolat blanc en morceaux ou en callets
    380 g
  • de crème double (env. 48% M.G.)
    90 g
  • de fromage frais à tartiner
    500 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • oeufs, de taille moyenne (53-63 g)
    4
  • de sel
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589 kcal / 2464 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...