Dip au fromage végan

Dip au fromage végan

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • de noix de cajou
    60 g
  • d'eau et de l'eau chaude pour tremper
    500 g
  • de pommes de terre en morceaux (2 cm)
    400 g
  • de carottes en morceaux (2 cm)
    80 g
  • d'oignons en quartiers
    50 g
  • de vinaigre balsamique blanc
    2 c. à soupe
  • de lait de soja
    50 g
  • de piments jalapeño en boîte en morceaux
    30 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • d'ail en poudre
    ½ - ¾ c. à café
  • d'oignon en poudre
    ½ - ¾ c. à café
  • de levure de bière en flocons
    40 g
  • de poivre de Cayenne, moulu
    3 pincées
  • de sel
    1 ¼ - 1 ½ c. à café
  • de persil frais haché
    ¼ bouquet
  • des chips tortilla pour servir
  • des légumes mixtes en bâtonnets, pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 98.7 kcal / 412.8 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 480.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...