
Urządzenia i Akcesoria
Chocolat chaud au caramel et au whisky
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
de sucre250 g
-
d'eau30 g
-
de crème liquide 30-40% M.G.250 g
-
de beurre froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
de jus de citron (voir conseil)1 c. à café
-
d'extrait naturel de vanille1 - 2 c. à café
-
de lait700 g
-
de poudre de cacao100 g
-
de whisky30 g
-
de la crème fouettée maison, pour la finition (voir conseil)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
743 kcal /
3110 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cuisson du sucre
14 Przepisów
Beneluks
Beneluks