Chocolat chaud au caramel et au whisky

Chocolat chaud au caramel et au whisky

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de sucre
    250 g
  • d'eau
    30 g
  • de crème liquide 30-40% M.G.
    250 g
  • de beurre froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de jus de citron (voir conseil)
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 - 2 c. à café
  • de lait
    700 g
  • de poudre de cacao
    100 g
  • de whisky
    30 g
  • de la crème fouettée maison, pour la finition (voir conseil)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 743 kcal / 3110 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...