![Chocolat chaud au caramel et au whisky Chocolat chaud au caramel et au whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/70BA6F66-1A99-4FB0-BFB6-1E9940749FB2/Derivates/154140f6-76bb-4009-8e37-494b2ce4514b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 30 g d'eau
- 250 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 30 g de beurre froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 700 g de lait
- 100 g de poudre de cacao
- 30 g de whisky
- de la crème fouettée maison, pour la finition (voir conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3110 kJ / 743 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 24.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe mystère
45 Min
Frappuccino moka-potiron
Brak ocen
Limonade d'automne/Sangria vierge
35 Min
Sablés à l’ananas
Brak ocen
Oiseaux de galettes de semoule sucrée
40 Min
Parfait au caramel
Brak ocen
Sauce hollandaise
15 Min
Smoothie bowl tropical aux framboises et aux graines de chanvre
Brak ocen
Sauce caramel vanille bourbon
40 Min
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2 Std.
Frangipane aux poires
1 Std. 30 Min
Tarte aux fraises et chocolat
3sa