
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace au chai latte
- 180 g de sucre
- 680 g de crème, min. 30% M.G.
- 1 ½ c. à soupe de feuilles de thé noir séchées (± 10 g)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- ¾ c. à café de clou de girofle, moulu
- ½ c. à café de gingembre moulu
- ½ c. à café de noix de muscade moulue
- ½ c. à café de graines de fenouil, séchées
- 8 jaunes d'oeufs
- 340 g de lait min. 3,2% M.G.
- ½ c. à café de sel
Sauce au chocolat
- 100 g de chocolat en morceaux
- 250 g de crème, min. 30% M.G.
- 50 g de beurre en morceaux
- 30 g de miel
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 - 2 pincées de sel
- 4 - 6 crêpes dentelle, type Gavottes®
- de la crème fouettée pour servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 558.5 kcal / 2336.9 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Sód
- 200.7 mg