Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 90 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 200 g de miel d'acacia
- 380 g de farine à pain de campagne
- 100 g de cassonade
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café d'épices à pain d'épices
- le zeste d'½ citron vert non traité ou de bergamote
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers maison
1h 30min
Oeufs de pâques en chocolat
13h
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Confiture de tomates aux épices
13h
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Amandine à la cerise
2h
Tuiles aux amandes
25min
Breizh bowl
13h
Roulé de pain
1 Std. 15 Min
Couronne feuilletée à la frangipane
2h
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Chutney aux raisins
25min