Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pistacchi salati sgusciati
- 30 g di pangrattato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 8 capesante, pulite (vedere consigli)
- 30 g di olio di semi di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1j 10 menit
Branzino al lime e pistacchi
30 min.
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Gamberoni zafferano e arancia
30 min.
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Capesante gratinate
30 min.
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Polpo su farinata di ceci
5óra
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Insalata di gamberi alla siciliana
40 min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1j 45 menit
Tartare di manzo con salsa aromatica
20p