Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pistacchi salati sgusciati
- 30 g di pangrattato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 8 capesante, pulite (vedere consigli)
- 30 g di olio di semi di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1h
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10 min
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Capesante gratinate
30 min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 min
Tartare al tonno e avocado
1h 15 min
Crema di patate con polpo
1h
Coda di rospo croccante su purea nera
1u. 50min
Calamaretti ai pistacchi
30 min