Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 600 g de lubina (congelada y descongelada)
Leche de tigre
- 10 g de jengibre fresco pelado, en rodajas
- 20 g de cebolla roja
- 10 g de apio
- 5 g de cilantro fresco (solo las hojas)
- 120 g de yogur griego
- 30 - 50 g de pasta de ají amarillo
- 40 g de zumo de lima
- 1 pellizco de sal
Salsa de sésamo
- 60 g de semillas de sésamo tostado
- 10 g de azúcar
- 50 g de salsa de soja
- 15 g de mirin
- 40 g de caldo de pescado
Terminación
- 30 g de cebolla roja en brunoise
- 2 - 3 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas), picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1153 kJ / 275 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 858 mg
Alternatywne przepisy
Ceviche de corvina
2h 40min
Ceviche de bacalao
20min
Tiradito de lubina
15min
Curry tailandés de ternera con arroz glutinoso
50min
Ceviche de pulpo
10min
Leche de tigre con patacones - Perú
20min
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
1 godz.
Ceviche de salmón
10min
Tartar thai de salmón
45 min
Tartar de atún, pepino y mayonesa de wasabi
30 min
Tataki de atún
30 min
Causa limeña de atún
1 godz. 20 min