Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 60 g de pipas de calabaza
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de zumo de naranja recién exprimido
- 30 g de zumo de lima
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 2312.2 kJ / 552.6 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 22.5 g
- Sód
- 2451.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de berenjena picante
30min
Curry de calabaza
40min
Ensalada de hinojo y manzana
20min
Vinagreta de jengibre y limón
5min
Tayín de salmón con salsa ras el hanout
40min
Pan etíope (Injera)
49 godz.
Coliflor a la plancha con puré de judías blancas
25min
Poke bol vegano con tahini de aguacate
45min
Ensalada tibia de bulgur con calabaza
50 min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5min
Berenjenas con romesco
1h
Limonada de jengibre y menta
5min