
Urządzenia i Akcesoria
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy250 g
-
mąki pszennej tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy300 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
jajek5
-
cukru250 g
-
powideł śliwkowych60 g
-
soli1 szczypta
Polewa czekoladowa
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu40 g
-
posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
419.1 kcal /
1753.5 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
113.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska