Wersje kompatybilne
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into pieces (approx. 2 cm)
- ¼ tsp salt, plus extra for sprinkling
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 2 tsp tomato paste
- 1 - 2 dashes Tabasco® sauce
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes
- 1 pinch sugar
- 300 g tempeh (marinated or plain), cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 4 slices toast
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.1 kJ / 492.9 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Slow cooked chickpeas (TM5)
26h 5min
Lupini cheese
3 Std. 20 Min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Chinese-style drinking porridge
25min
Mediterranean capsicums
2h
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Lentil and mint salad
3h 55min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Tofu scramble
25min