Wersje kompatybilne
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into pieces (approx. 2 cm)
- ¼ tsp salt, plus extra for sprinkling
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 2 tsp tomato paste
- 1 - 2 dashes Tabasco® sauce
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes
- 1 pinch sugar
- 300 g tempeh (marinated or plain), cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 4 slices toast
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.1 kJ / 492.9 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil hotpot
12h 45min
Tofu scramble
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Broccoli almond soup
30min
Mediterranean capsicums
2h
Vegetarian chilli
1h 5min
Eggplant with burghul
55min
Raw apple pie
3 godz. 25 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Chickpea sundal
6 godz. 45 min