Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di zucchine a pezzi
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto alla siciliana
15min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2 godz.
Pesto light basilico e noci
10min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto radicchio e noci
10min
Pesto di rucola
10min