Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtini
- 4 pezzi di cotenna di maiale, pulita (9x16 cm circa)
- 4 pizzichi di sale
- 16 pinoli
- 24 pezzi di uvetta sultanina
- 20 g di pecorino grattugiato
- 1 spicchio di aglio, senza anima e in quarti
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 4 pizzichi di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
Sugo
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaini rasi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3949 kJ / 944 kcal
- Białko
- 97.3 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Pollo alla cacciatora
50 min
Salsiccia e cardoncelli
55 Min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Sagne chine
1h 40min
Ragù alla barese
4h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1h 45min
Sugo classico
55 Min
Ragù con polpettine di pane
1h 25min