Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
TM6 TM5

Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter

4.3 (609 ocen)

Składniki

  • 50 g Walnusshälften
  • 600 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Scheiben (5 mm)
  • 400 g Knollensellerie, gewürfelt (1,5 cm)
  • 1 TL Salz
    lub 1 TL Selleriesalz
  • 350 g Milch
  • 60 g Butter
  • ½ TL Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1653 kJ / 395 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy