Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Walnusshälften
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 400 g Knollensellerie, gewürfelt (1,5 cm)
-
1
TL Salz
lub 1 TL Selleriesalz - 350 g Milch
- 60 g Butter
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30min
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 dk
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1sa
Erbsen-Minz-Stampf
30min
Sellerie-Kartoffelstampf mit Kabeljau und Paprika-Salsa
1 godz. 5 min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40 dk
Topinamburpüree
40 dk
Gebeizte Forelle mit Kartoffel-Sellerie-Stampf
4 godz.
Sellerie-Petersilienwurzel-Püree
45min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 dk
Pastinakenpüree mit Lachs
30min