Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 450 g Erbsen, aus der Dose, abgetropft
- 100 g Wasser
- 50 g Sahne
-
¾
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 TL gekörnte Brühe - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 1 Bund Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30 min
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1j 30 menit
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4j 30 menit
Pochiertes Landei mit Blumenkohl
1j 30 menit
Vitello Tonnato
48h
Ravanello Tonnato
20 min
Möhrenpüree mit Olivenöl
35 Min
Erbsen-Minz-Stampf
30 min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 menit