Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 500 g Knollensellerie, in Stücken
- 600 g Wasser
- 150 g Weißwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 60 g Butter
- 1 rote Chilischote, frisch, in Ringen
- 30 g Pinienkerne
- 200 g Sahne
- 1 TL Senf
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 309 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50 min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35 dk
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 dk
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1 Std.
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Kohlrabisuppe
45 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min
Zucchini-Chorizo-Suppe
1 Std.
Kohlrabisuppe mit geröstetem Quinoa
50 min