Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Schalotten
- 150 g Porree, nur das Weiße, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Limettenschale, unbehandelt
- 50 g Sahne
- 100 g Fenchel, fein gehobelt
- 100 g kleine, geschälte Shrimps
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 641 mg
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 Std.
Brokkolicremesuppe
35min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3 Std.
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30min
Kartoffel-Porree-Suppe
1 Std.
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Gelbe Paprikacremesuppe
25 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Kabeljau mit Senfsauce, Petersilienwurzelcreme und Brokkoli
1 Std.
Grüne Spargelsuppe
45min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40min
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
35min