Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Koriander
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Schalotte
- ½ rote Chilischote, frisch, entkernt
- 10 g Sonnenblumenöl
- 300 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ - ½ TL Salz, nach Geschmack
- 30 g Pinienkerne
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 860 kJ / 205 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35min
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Grünkohlcremesuppe
45min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35min