Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Gurke, entkernt (ca. 350 g), in Stücken
- 500 g Kefir
- 30 g Sonnenblumenöl
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 50 g roher Schinken, zerpflückt
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
20min
Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen
35min
Gurkenkaltschale
2h 15 min.
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Gurkenkaltschale
15min
Gurkencremesuppe
25min
Gurken-Melonen-Suppe
40min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Soljanka
45min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 20min
Gazpacho Andalusia
40min
Würzfleisch (Ragout fin)
1h