Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà alla veneziana
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di acqua
- 300 g di baccalà, ammollato e dissalato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Risotto
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2481 kJ / 593 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con purea di broccoli e patate
30 min
Moscardini alla busara sottovuoto
2 Std.
Risotto alla gallinella con panna e ribes
35 Min
Brodetto all'abruzzese
1 godz. 10 min
Dessert ai frutti di bosco
10 Min
Orata con tapenade, purè di patate e sedano rapa e fagiolini in insalata
Brak ocen
Capesante glassate alla melagrana
50 min
Malto d'orzo
51 Std.
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 godz. 10 min
Marmitako di polpo
50 min
Bavette con scampi all'arancia
15 Min