Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno di riso
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino Romano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di riso
- 2 uova
- 1 pizzico di zafferano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe a piacere
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2u. 5min
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Testaroli di farro alle noci
45 min
Torta di patate borgotarese
2h
Torta alle bietole
3h
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Torta salata di bietole
1h
Farinata di ceci (vegan)
2h
Semolino dolce
1h
Panissa
45 min
Bagna cauda
35 min