Torta di riso salata

Torta di riso salata

4.0 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno di riso
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 20 g di pecorino Romano a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 30 g di olio di oliva
  • 100 g di riso
  • 2 uova
  • 1 pizzico di zafferano in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe a piacere
Terminare la preparazione
  • farina tipo 00 q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.8 g
Kalorie 866 kJ / 207 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...