Tagliatelle Sol di Sicilia

Tagliatelle Sol di Sicilia

4.1 16 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle
  • di pistacchi al naturale sgusciati
    100 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • uova (circa 50 g l'una)
    3
Emulsione agli agrumi
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    1
  • arance preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    4
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di gamberoni giganti crudi, sgusciati puliti ed eviscerati
    250 g
  • di menta fresca lavate
    6 foglie
Terminare la preparazione
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • menta fresca le foglioline lavate e asciugate, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 646 kcal / 2703 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...