Tagliatelle Sol di Sicilia

Tagliatelle Sol di Sicilia

4.1 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle
  • 100 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 3 uova (circa 50 g l'una)
Emulsione agli agrumi
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 4 arance preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati puliti ed eviscerati
  • 6 foglie di menta fresca lavate
Terminare la preparazione
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • menta fresca le foglioline lavate e asciugate, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25.9 g
Kalorie 2703 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...