Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato

Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato

3.9 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 200 g di acqua
  • 20 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di burro a pezzi
  • 500 g di farina
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Farcitura
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di funghi champignon puliti e a fette
  • 30 g di vino bianco
  • 300 g di salsiccia spellata e spezzettata
  • 300 g di mozzarella ben scolata dal siero
  • 250 g di ricotta vaccina ben scolata dal siero
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 5 g di olio aromatizzato al tartufo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.9 g
Kalorie 2473 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 37.4 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...