Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 patate con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
- 120 - 150 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 3 - 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 rametto di origano fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- olio extravergine di oliva q.b.
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.8 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50min
Pollo al limone
50min
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1h
Pollo speziato al limone
40min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1h 5min
Patate speziate
1h 15min
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30min
Peperoni baby ripieni
20min
Crauti e pollo marinato alla paprica
45min
Patate novelle al burro e erbe
50min
Peperoni ripieni alla feta
55min
Purè di carote e peperoni arrostiti
25min