Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti

Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti

4.1 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La base et garniture
  • 70 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 60 g de sucre en poudre
  • 230 g de biscuits amaretti croquants
    230 g de biscuits, croquants aux amandes
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
  • 20 g de jus de citron
  • 450 g de fromage frais type Philadelphia
  • 100 g de crème liquide entière
Le coulis de fraise
  • 450 g de fraises fraîches équeutées et coupées en deux ou quatre
  • 50 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 404.5 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1698.5 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...